cluj-napoca harta orasului · strazi · portal · firme cluj
Cluj-Napoca · Kolozsvar · Klausenburg · Claudiopolis
 

Zona Gradini Manastur

Harta Zona Gradini Manastur

Judetul Cluj » Cluj-Napoca » Zona Gradini Manastur   [harta zona gradini manastur]   [full screen]
Harti Cluj-Napoca: Cartierul Andrei Muresanu, Cartierul Bulgaria, Cartierul Buna Ziua, Cartierul Dambul Rotund, Cartierul Gheorgheni, Cartierul Grigorescu, Cartierul Gruia, Cartierul Intre Lacuri, Cartierul Iris, Cartierul Manastur, Cartierul Marasti, Cartierul Someseni, Cartierul Zorilor, Zona Centrala, Zona Faget, Zona Garii, Zona Gradini Manastur, Zona Plopilor

Gradini Manastur este unul din cartierele din Cluj-Napoca, situat in zona strazii Calea Manastur. Desi denumit cartier, zona in sine este considerata de obicei ca facand parte din cartierul Manastur. Situat in sud-vestul orasului, este a zona de tranzit cu trafic intens. La est este invecinat cu centrul orasului, la nord cu Cartierul Plopilor, la vest si sud-vest cu cartierul Manastur, la sud cu cartierul Zorilor si cimitirul din Manastur.

Pana la 1895 a fost o suburbie a Clujului, cu case de familie si cu gradini. Cartierul s-a dezvoltat mai ales in secolul XIX. pe axa Calea Manasturului. In aceasta perioada au fost construite fabrica de bere (1878), cladirea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (1869) si mai multe scoli. In 1914 a fost construita Biserica cu Cocos.

In deceniile 1970-1980 a fost construita in partea de nord si vest a cartierului o zona de blocuri.

CityMaps ABC Domenii SiteMap